Lehdistön ihannepoika

En ole tyytynyt pitämään kynttilääni vakan alla, niin suotavaa kuin se olisikin ollut. Ohessa kustantamot, jotka ovat toimineet armollisina mesenaatteinani.

Banana Press

Mustavalkoisen grafiikan laatiminen Banana Pressin Pahkasikaan oli hauskaa muttei leikkiä. Viivavarjostukset, rasterikalvot, tiukat aikataulut ja aiheiltaan villit toimeksiannot muokkasivat miestä kuin ankara avovaimo. Tarkempi erittely osallisuudestani nuorison mielten myrkyttämiseen löytyy täältä.

Sanoma Magazines

Kymmenvuotinen pesti Mikrobittiin ehti poikia satoja värikuvia ja lukuisia artikkeleita. Onpa saman tehtaan Turvallisuus-lehtikin kerran ereh... ymmärtänyt turvautua allekirjoittaneen vakaaseen sivellinkäteen.

Yhtyneet Kuvalehdet

Yhtyneiden koeponnistaman Tilt-lehden lyhyellä mutta ärhäkällä elinkaarella ehti syntyä monta muikeaa kuvaa.

Jne.

Sittemmin printtimedian kuolinkouristukset ovat sulkeneet lehtipajoja tai vähintäänkin muuttaneet radikaalisti niiden omistussuhteita - ja palkkionmaksukykyä. MP-Maailmaan moottoripyöriä piirtäessäni leipä oli jo murusina ja hupeni vielä siitäkin vapaaehtoisvoimin toimitettavan Skrollin rulliin siirryttyäni. Aikakauslehdistä on aina vain vaikeampaa löytää ekolokeroa piirroskuville, mutta hälläväliä. Tulihan noita tehtyä.